Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto "zielono mi"

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 100 gram
cukinia 1 szt
seler naciowy 4 łodygi
cebula 1 szt
papryka zielona 1 szt
oliwa 3 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto "zielono mi"

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na kaszę, posolić i ugotować pęczak al dente. W tym czasie przygotować resztę składników. Seler naciowy pokroić w plasterki, natomiast cukinię w grubą kostkę.
Krok 1 - Kaszotto "zielono mi" foto
2
Paprykę oczyścić i pokroić w sporą kostkę, posiekać cebulę.
Krok 2 - Kaszotto "zielono mi" foto
3
Wrzucić cebulę i paprykę na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć kilka minut, aż papryka trochę zmięknie. Następnie dodać seler naciowy oraz cukinię i dusić całość przez około 10 minut.
Krok 3 - Kaszotto "zielono mi" foto
4
Przyprawić danie do smaku i dusić jeszcze kilka minut.
Krok 4 - Kaszotto "zielono mi" foto
5
Dodać posiekany szczypiorek oraz kaszę. Wymieszać i przesmażyć wszystko razem przez chwilę.
Smacznego :)
Krok 5 - Kaszotto "zielono mi" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 13.08.2016 12:43
prosty i dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak