Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki przed ugotowaniem
bulion warzywny 1 l
ciecierzyca 1 szklanka
buraki czerwone 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z warzywami

Dzień wcześniej: jeżeli używamy suchej ciecierzycy należy ją namoczyć w wodzie przez noc i na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie.Wody ma być dwa razy więcej niż ciecierzycy.Jeśli używamy ciecierzycy z puszki to pomijamy ten krok.
Buraczki szorujemy dokładnie i gotujemy.Przygotowujemy bulion warzywny.Kaszę prażymy na patelni,ciągle mieszając,żeby się nie przypaliła.Po kilku minutach podlewamy bulionem (dolewamy go partiami aż nam się skończy). Gdy kasza ugotuje się w bulionie a płyn wyparuje, dodajemy buraczki i marchewkę pokrojone w niewielką kostkę(marchewkę używamy z bulionu) i ciecierzycę.Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 15.01.2017 22:09
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak