Kaszotto z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 sztuki
  • kasza pęczak

    2 szklanki
  • cebula

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • groszek zielony

  • marchew

  • brukselka

  • bulion warzywny

    800 ml
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • przyprawa do kurczaka

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyłam, pokroiłam na kawałki, obsypałam przyprawą do drobiu i usmażyłam na oleju.
W dużym garnku zeszkliłam pokrojone cebule. Pęczak dokładnie umyłam, następnie wrzuciłam do cebuli, smażyłam chwilkę razem, następnie zmniejszyłam ogień i pod przykryciem chwilę dusiłam.
Do kaszy dodałam usmażone wczesniej filety, zalałam wszystko bulionem warzywnym. Dodałam warzywa, groszek zielony, marchewkę oraz brukselkę. Wszystko razem wymieszałam i pod przykryciem dusiłam do czasu aż wszystko będzie miękkie. Na koniec doprawiłam jeszcze do smaku i dodałam łyżkę masła.
Można posypać pokrojoną natką pietruszki.
AniaHania
Kasze zawierają mnóstwo witamin i składników mineralnych więc warto je stosować w swoim menu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 13.07.2016 20:31
Bardzo lubię takie potrawy: smaczny miks wszystkiego.
Maridka19 13.07.2016 09:58
Oj bardzo pysznie to wygląda :)
dodi 13.07.2016 09:16
pyszne jedzonko
norweska20 12.07.2016 23:01
chętnie bym zjadła
gosia1988 12.07.2016 22:51
Smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat