Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto z karkówką i warzywami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 300 g
kasza gryczana 100 g
papryka żółta 1 szt
pomidory 2 szt (duże)
kapusta włoska 1/2 główki (małej)
ogórki kiszone 3-4 szt
cebula 1 szt (duża)
olej 1 łyżka
natka pietruszki
bulion warzywny 300 ml (około)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z karkówką i warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, na głębokiej patelni, podsmażamy kilka minut na rozgrzanym oleju.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w kostkę.
Ogórki kroimy na plasterki, większe kroimy jeszcze na pół.
Kapustę i natkę siekamy.
Do smażonej karkówki dodajemy kaszę i kapustę, podlewamy bulionem (100 ml) i dusimy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy paprykę i ogórki, dalej dusimy cały czas mieszając i po trochu podlewamy bulionem, tak by patelnia nie była sucha (ale też żeby wszystko nie pływało). Na sam koniec dodajemy pomidory, wszystko dusimy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.09.2015 10:56
świetnie wygląda!
inka2012 02.09.2015 10:27
wygląda zachęcająco :)
ilka01 02.09.2015 09:52
super wygląda :)
gosia56 02.09.2015 09:04
pyszne jedzonko;)
Maridka19 02.09.2015 08:34
Lubimy takie jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak