Kaszotto z dynią i tofu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/2 sztuki dyni piżmowej
  • cukinia

    1 sztuka
  • kasza

    2 torebki
  • tofu

    1 opakowanie
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    1 szczypta
  • olej

    1 do smaku
  • bulion warzywny

    2 szklanki niecałe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kaszotto z dynią i tofu foto
Cebule kroję w kostkę, przesmażam na patelni na oleju
Krok 2 - Kaszotto z dynią i tofu foto
pod koniec dodaję sprasowany czosnek i kaszę i jeszcze chwilę przesmażam około dwie minuty. Wlewam trochę bulionu chwile duszę.
Krok 3 - Kaszotto z dynią i tofu foto
Dodaję pokrojoną paprykę
Krok 4 - Kaszotto z dynią i tofu foto
dodaję pokrojoną dynię
Krok 5 - Kaszotto z dynią i tofu foto
. Bulion dolewam stopniowo jak widzę że kasza go wchłonie. Pod koniec dodaję cukinię pokrojoną bo ona potrzebuje najkrócej się dusić.
Krok 6 - Kaszotto z dynią i tofu foto
Na końcu dodaję tofu pokrojone. Doprawiam bazylią, gałką muszkatołową, sola, pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 13.10.2014 13:40
bardzo ciekawe to kaszotto :)
caralajna 29.09.2014 18:26
pycha :)
Ola1984 28.09.2014 08:32
Bardzo fajne danie :)
gusia1000 28.09.2014 02:15
Kolorowo i na pewno smacznie.
Barbara13 27.09.2014 23:14
bardzo intryguje mnie to danie :)
adelajda 27.09.2014 20:07
lubię kaszę
Konczi 27.09.2014 17:50
Ależ u Ciebie przepysznie !!!! Częstuje się !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat