Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto z buraczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
cebula biała 1 mała sztuka
tymianek 1/2 łyżeczki
burak 2 sztuki
biały wermut 75 ml
kasza jęczmienna 100 gram
orzech włoski 5 sztuk
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
bulion 3/4 szklanki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
jogurt naturalny 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z buraczkami

Buraczki ugotuj, odcedź i pokrój w kostkę gdy nieco przestygną
Na oleju podsmaż cebulę z tymiankiem. Wrzuć kaszę, mieszając podsmażaj, aż wszystkie ziarenka pokryją się tłuszczem. Wlej wermut, a gdy się wygotuje, dolewaj stopniowo bulion (mieszając całość) do czasu gdy kasza osiągnie odpowiednią dla Ciebie miękkość. Zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z buraczkami i śmietaną. Podaj posypane wyłuskanymi orzechami oraz szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 21.10.2012 14:40
napewno smakuje super.
emeslive 20.10.2012 22:03
Bardzo pomysłowe, chętnie wypróbuję ten przepis.
V_kuchareczka 20.10.2012 21:18
super
zolzica 20.10.2012 21:08
piękna nazwa :)
Sylwia56
Sylwia56 20.10.2012 20:06
super
Ola1984 20.10.2012 19:48
Ciekawe połączenie smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak