Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto z borowikami, rukolą i sadzonym jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 300 g
czosnek 1 ząbek
jajko 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
borowiki suszone garść
rukola garść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
bazylia do smaku
ocet winny 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z borowikami, rukolą i sadzonym jajkiem

Kaszę gotujemy al dente w osolonej wodzie (jak na opakowaniu), w międzyczasie zalewamy nasze grzyby wrzątkiem, dodajemy do kaszy i chwilę jeszcz gotujemy. Układamy na talerzu, na wierzch kładziemy świeżą rukolę i jajko sadzone, wszystko skrapiamy oliwą i octem winnym, posypujemy solą himalajską i kolorowym pieprzem, można także dodać listki bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 01.12.2014 17:08
pyszne połączenie
molanka 01.12.2014 16:37
ciekawa potrawa
AgaS10 01.12.2014 15:24
ciekawy pomysł:)
Kluska_87 01.12.2014 15:08
rewelacyjne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak