Kaszotto orkiszowe z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Kaszotto orkiszowe z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza orkiszowa

    100 gram
  • cebula

    1/2 szt
  • papryka

    1/2 szt
  • pieczarki

    3-4 szt
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • serek mascarpone

    1 łyżka
  • kukurydza w puszce

    3-4 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka (posiekana)
  • parmezan starty

    do posypania
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę orkiszową gotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć, aż lekko się zeszklą. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz serek mascarpone. Dusić kilka minut. Dodać ugotowaną kaszę, kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i smażyć razem jeszcze przez chwilę. Gotowe danie posypać startym parmezanem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat