Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto orkiszowe z pieczarkami, papryką i kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza orkiszowa 100 gram
cebula 1/2 szt
papryka 1/2 szt
pieczarki 3-4 szt
olej kokosowy 1 łyżka
serek mascarpone 1 łyżka
kukurydza w puszce 3-4 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka (posiekana)
parmezan starty do posypania
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto orkiszowe z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Kaszę orkiszową gotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć, aż lekko się zeszklą. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz serek mascarpone. Dusić kilka minut. Dodać ugotowaną kaszę, kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i smażyć razem jeszcze przez chwilę. Gotowe danie posypać startym parmezanem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak