Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto jaglane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
pomidor 1 szt
por (biała część) 2 szt
cebula 1 zt
zielona fasolka szparagowa 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1 litr
ser camembert naturalny 70 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej kokosowy 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto jaglane

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie na sypko lub w woreczku , posolić .
Krok 1 - Kaszotto jaglane foto
2
Na patelni rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć pokrojoną cebulę i pory i przeciśnięty przez praskę czosnek .
Krok 2 - Kaszotto jaglane foto
3
Gry zmiękną pory dodać pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę , smażyć .
Krok 3 - Kaszotto jaglane foto
4
PO chwili dodać mrożoną lub zblanszowaną fasolkę szparagową zieloną i żółtą .
Krok 4 - Kaszotto jaglane foto
5
Dusić do miękkości razem i dołożyć na końcu kasę jaglaną ugotowaną wcześniej .
Krok 5 - Kaszotto jaglane foto
6
Wszystko wymieszać ,podgrzać i nakładać na talerze . Pokroić ser camembert naturalny i połączyć zrazem .Podawać zaraz po przygotowaniu .
Krok 6 - Kaszotto jaglane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak