Kaszotto jaglane

Kaszotto jaglane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 g
  • pomidor

    1 szt
  • por (biała część)

    2 szt
  • cebula

    1 zt
  • zielona fasolka szparagowa

    100 g
  • sól morska

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1 litr
  • ser camembert naturalny

    70 g
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kaszotto jaglane foto
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie na sypko lub w woreczku , posolić .
Krok 2 - Kaszotto jaglane foto
Na patelni rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć pokrojoną cebulę i pory i przeciśnięty przez praskę czosnek .
Krok 3 - Kaszotto jaglane foto
Gry zmiękną pory dodać pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę , smażyć .
Krok 4 - Kaszotto jaglane foto
PO chwili dodać mrożoną lub zblanszowaną fasolkę szparagową zieloną i żółtą .
Krok 5 - Kaszotto jaglane foto
Dusić do miękkości razem i dołożyć na końcu kasę jaglaną ugotowaną wcześniej .
Krok 6 - Kaszotto jaglane foto
Wszystko wymieszać ,podgrzać i nakładać na talerze . Pokroić ser camembert naturalny i połączyć zrazem .Podawać zaraz po przygotowaniu .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat