Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka z krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywaru rybnego 400 ml
czosnku 1 ząbek
małej cukinii 350 gram
obranych ugotowanych krewetek 225 gram
sól
pieprz
kuskus 225 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka z krewetkami

Szalotki, czosnek, cukinie umyłam -obrałam i posiekałam na drobno ostrym nożem. Całość wrzuciłam na patelnię, dodając oliwę z oliwy. Dusiłam 4 minuty w między czasie przyprawiając solą i pieprzem. Dodałam gorący wywar rybny oraz kaszkę kuskus.Doprowadziłam do wrzenia.Zdjęłam z palnika i odstawiłam aż kasza wchłonęła cały wywar.Na koniec dodałam podgrzane na patelni krewetki.Wymieszałam.Podawałam na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak