Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka z gruszkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 6 średnich sztuk
masło 75 g
brązowy cukier 6 łyżek
mleko 1 l
cukier waniliowy 64 g
kasza manna 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka z gruszkami

Kroki postępowania

1
Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na małe kawałki. Masło przełożyć do garnka, dodać brązowy cukier. Podgrzewać, aż masło się roztopi. Do sosu dodać pokrojone gruszki, wymieszać.
Krok 1 - Kaszka z gruszkami foto
2
Gotować kilka minut, aż gruszki trochę zmiękną. Przestudzić.
Krok 2 - Kaszka z gruszkami foto
3
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Kaszę lekko przestudzić. Kaszę podzielić na porcje.
Krok 3 - Kaszka z gruszkami foto
4
Na każdej porcji kaszy rozłożyć po trochu ciepłych gruszek razem z sosem
Krok 4 - Kaszka z gruszkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak