Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka z czereśniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 70 dkg
cukier 3 łyżki
mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 32 g
kasza manna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka z czereśniami

Kroki postępowania

1
Czereśnie umyć, wypestkować.
Krok 1 - Kaszka z czereśniami foto
2
Na suchą, rozgrzaną patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać, aż cukier zacznie się topić i zmieniać kolor na złoty.
Krok 2 - Kaszka z czereśniami foto
3
Do karmelu wrzucić czereśnie.
Krok 3 - Kaszka z czereśniami foto
4
Podgrzewać na małym ogniu tak długo, aż karmel się rozpuści, a płyn odparuje. Czereśnie przestudzić.
Krok 4 - Kaszka z czereśniami foto
5
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę manną i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu przez ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania.
Krok 5 - Kaszka z czereśniami foto
6
Kaszę lekko przestudzić, podzielić na porcje.
Krok 6 - Kaszka z czereśniami foto
7
Na kaszy rozłożyć czereśnie i podawać.
Krok 7 - Kaszka z czereśniami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.10.2014 13:48
zdrowy deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak