Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka wisniowo-bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
kasza manna 0,5 szkl
syrop wiśniowy 3 łyżki
banan

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka wisniowo-bananowa

Garnek zwilżamy woda, wlewamy mleko i podgrzewamy. W tym czasie przygotowujemy kaszę manną, odmierzając w szklance. Kiedy mleko zacznie sie gotować, zmniejszamy płomień i wsypujemy cienkim strumieniem kasze cały czas mieszając. Kaszę mieszamy i gotujemy aż zacznie gęstnie. Dodajemy wtedy syrop wśsniowy. Mieszamy, wyłączamy grzanie. ZOstawiamy pod przykryciem na jeszcze 5 minut. Kaszke podajemy z pokrojonym w kawałki lub zmiksowanym bananem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak