Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka czekoladowa z wiśniami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza ryżowa 2/3 szkl.
mleko ryżowe 2 szkl.
cukier waniliowy do smaku
czekolada deserowa 100 g
cukier trzcinowy do smaku
wiśnie w syropie

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka czekoladowa z wiśniami

Kaszę ryżową ugotować na gęsto w mleku ryżowym z dodatkiem cukru waniliowego i masła.
W międzyczasie posiekać lub utrzeć czekoladę. Dodać do gorącej kaszki i mieszać do rozpuszczenia.
Całość doprawić do smaku cukrem trzcinowym.
Wiśnie osączyć z syropu, drobno pokroić i wymieszać z kaszką.
Gotowy deser nałożyć do salaterek i przybrać wiśniami z syropu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.03.2017 10:51
przepyszny deserek :-)
agaK. 10.03.2017 10:40
Proste i fajne.
Justi2401 10.03.2017 09:34
Ale fajne słodkości, dla dużych łasuchów też :)
olkaaa 10.03.2017 08:33
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak