Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 750 ml
kasza manna 7 łyżka
cukier brązowy 3 łyżka
truskawki 40 dag
wanilia 0,5 sztuka
syrop z agawy
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka

Do garnka wlewamy odrobinę wody (tak, aby tylko przykryć dno), zagotowujemy.

Gdy woda zacznie wrzeć, wlewamy 2,5 szklanki mleka.

Do pozostałego mleka dodajemy kaszkę mannę, cukier oraz ziarenka wydrążone z laski wanilii.

Wlewamy do gotującego się mleka i ciągle mieszając gotujemy około 5 minut od momentu wrzenia.

Gorącą kaszkę przekładamy do miseczek lub słoiczków.

Truskawki dokładnie płuczemy, usuwamy szypułki. Miksujemy na gładką masę w pojemniku blendera. Doprawiamy do smaku syropem z agawy.

Mus wlewamy na kaszkę mannę. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów i przybieramy listkami świeżej bazylii

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 16.10.2014 22:37
Wspaniale się prezentuje.
BernadettaP 16.10.2014 21:19
Taka kszka to wspomnienie dzieciństwa wielu z nas :)
noninka77 16.10.2014 19:24
Bardzo fajny deserek :)
w mojej kuchni 16.10.2014 18:25
od czasu do czasu lubie kaszke zjeść
cukiereczek 16.10.2014 17:54
zdrowy deser
Konczi 16.10.2014 17:26
Pysznie wygląda !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak