Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka zapiekana z serem i jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszanka 5 sztuk
oliwa 1 łyżka
jajko 5 sztuk
ser żółty 120 gram
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka zapiekana z serem i jajkami

Kroki postępowania

1
Kaszankę obieramy z flaka, przekładamy na patelnię lub do garnka i podsmażamy (na dno wlewamy łyżkę oliwy), aż uzyska odpowiednią konsystencję.
Krok 1 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto
2
Przesmażoną kaszankę kaszankę wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto
3
Następnie jajka (wcześniej gotujemy je na twardo i obieramy ze skorupek) drobno siekamy i posypujemy kaszankę.
Krok 3 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto
4
Całość przykrywamy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy ok. 15 minut w temp. 200 stopni. Dekorujemy natką pietruszki.
Krok 4 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 21.03.2015 21:50
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak