Kaszanka zapiekana z serem i jajkami

Kaszanka zapiekana z serem i jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    5 sztuk
  • oliwa

    1 łyżka
  • jajko

    5 sztuk
  • ser żółty

    120 gram
  • natka pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kaszanka zapiekana z serem i jajkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto
Kaszankę obieramy z flaka, przekładamy na patelnię lub do garnka i podsmażamy (na dno wlewamy łyżkę oliwy), aż uzyska odpowiednią konsystencję.
Krok 2 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto
Przesmażoną kaszankę kaszankę wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto
Następnie jajka (wcześniej gotujemy je na twardo i obieramy ze skorupek) drobno siekamy i posypujemy kaszankę.
Krok 4 - Kaszanka zapiekana z serem i jajkami  foto
Całość przykrywamy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy ok. 15 minut w temp. 200 stopni. Dekorujemy natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

dodi 21.03.2015 21:50
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat