Kaszanka z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

  • keczup pikantny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy z liściem i zielem angielskim. Do takiej wody wrzucamy zamrożoną kaszankę najlepiej wiejską, świeżo zrobioną. Gotujemy na małym ogniu do momentu gdy będzie miękka. Podawać z keczupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 12.12.2012 07:35
lubię kaszankę , ale gotowana jest dla mnie nowością, ciekawe
kasienka23 16.07.2012 20:37
nie jadłam jeszcze gotowanej ale z pewnością też jest pyszna :)
BernadettaP 21.02.2012 12:02
Ten sposób na kaszankę znam od Męża, bo u mnie zawsze królowała smażona, ale teraz już praktycznie tylko z wody jemy :)
IZABELA29 12.09.2011 08:48
ja jednak wolę smażoną na patelni
Seba 21.06.2011 22:56
pycha
Grażyna13 24.04.2011 15:56
Smakowite !
ben-ka 27.11.2010 15:12
Ja właśnie mam kaszankę w lodówce ale zrobię ją z cebulką i majerankiem - polecam!
Malinka 10.11.2010 11:13
W takiej wersji kaszanki jeszcze nie kosztowała. Ciekawa opcja...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat