Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z podrobami i sałatką z grillowanych warzyw

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kaszanka z grilla, to często przygotowywany przysmak grillowy. Najlepiej smakuje z pieczoną cebulką, pieczywem i dodatkiem musztardy. Potrzeba niewiele, by wydobyć z niej pełnię smaku. Koniecznie wypróbujcie przepis na kaszankę z dodatkiem jabłka.

Składniki:

Składniki:

kaszanka z podrobami 4 sztuki
jabłka 3 sztuki
sok z cytryny
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Sałatka:

pieczarki 6 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
rukola pęczek
oliwa 1/2 szklanki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Kaszankę z podrobami zawijajmy w folię aluminiową w towarzystwie jabłek, cebuli, gruszek lub czerwonej papryki i oczywiście przypraw grillowych lub jednorodnych np. majeranek.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z podrobami i sałatką z grillowanych warzyw

  • kaszanka z grilla
  • grillowana kaszanka
  • kaszanka z warzywami i jabłkiem

Sposób przygotowania:

1. Umyte i osuszone warzywa wkładamy do miski, skrapiamy oliwą, mieszamy doprawiając do smaku solą ziołową i pieprzem.

2. Jabłka skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ciemniały.

3. Kaszankę z jabłkami, oprószamy pieprzem, zawijamy w folie aluminiową i grillujemy na rozgrzanym grillu.

4. Zamarynowane warzywa grillujemy na tackach aluminiowych, studzimy, mieszamy z rukolą i przekładamy do miseczek.

5. Gorącą kaszankę z jabłkami podajemy z sałatką z grillowanych warzyw i musztardą rosyjską.   

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak