Kaszanka z pieczarkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    50 dag
  • papryka czerwona

    1-2
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju.Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i dusimy pod przykryciem.Gdy warzywa zmiękną,pokrywkę już zdejmujemy i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę.Warzywa do smaku przyprawiamy.Chwilę jeszcze smażymy i dodajemy pokrojoną kaszankę i krótko smażymy,mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomek16 28.11.2010 14:38
ciekawe jeszcze takiej kaszanki nie robiłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat