Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 2 szt
cebula 2 szt
sól 1 łyzeczka
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
prawdziwe masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z patelni

Na patelni rozgrzewamy masło.

Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i szklimy.

Kaszankę nacinamy z dwóch stron w kilku miejscach , uważając , by nie przerwać jelita.

Dodajemy na patelnię , oprószamy solą , pieprzem i majerankiem i na wolnym ogniu smażymy ok. 8-10 minut , do momentu aż kaszanka lekko się zrumieni , a cebulka usmaży.

Podajemy gorące ze świeżym pieczywem np. kajzerką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lila 12.12.2023 18:51
Dziękuję za przepis. Niby prosty, ale właśnie trzeba to wiedzieć- jak. Kaszanka wyszła rewelacyjnie- maślana, delikatna, odpowiednio doprawiona. Zawsze jadłam z jajecznicą, a tak to nie pamiętam. Polecam
stef 05.01.2014 21:41
Kaszaneczka zawsze dobra.
SylwiaMagdaSabin 05.01.2014 16:48
Moja rodzina uwielbia taką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak