Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z boczkiem i jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 2 -3 szt,
boczek wędzony ok.150 g,
jabłka 2 szt,
cebula 1 - 2 szt,
ser żółty 100 g,
sól i pieprz do smaku,
oliwa do smażenia,
masło klarowane do wysmarowania patelni

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z boczkiem i jabłkami

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne , kroimy w ćwiartki a następnie w plasterki. Podsmaży na oliwie, po podsmażeniu jabłka wykładamy na talerz.
Cebulę po obraniu kroimy w piórka , podsmażamy na tej samej patelni co jabłka ,doprawiając pieprzem i solą.
Boczek wędzony kroimy w kostkę , podsmażamy na patelni.
Do podsmażonego boczku dodajemy obraną z flaka i pokrojoną w plastry kaszankę i razem podsmażamy aż otrzymamy jednolitą masę.
Ser żółty kroimy w paski lub w drobną kostkę.
Na głębszą patelnie wysmarowaną tłuszczem układamy podsmażone jabłka , następnie podsmażoną cebulę , podsmażoną kaszankę z boczkiem.
Całość posypujemy pokrojonym żółtym serem.
Smażymy na małym ogniu do rozpuszczenia sera.
Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:25
fajne jedzenie.
w mojej kuchni 23.04.2018 08:46
moje smaki kaszankowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak