Kaszanka w patisonach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    1 kg
  • olej

    2 łyżki
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisony ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ - można wykorzystać do placków. Cebulę obrać drobno posiekać. Rozgrzać dodać cebulę oraz kaszankę obraną z osłonek i pokrojoną na plasterki. Przesmażyć razem. Patisony posmarować w środku i z wierzchu oliwą, nadziać kaszanką. Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 200 stopni 20-25 minut w zależności od wielkości patisonów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 14.09.2011 09:00
super pomysł!!
Anna146 04.08.2011 07:01
fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat