Kaszanka podsmażana z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    600 g,
  • cebula

    1 szt,
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku,
  • masło klarowane

    1 łyżka,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszanki obieram ze skóry i kroje na mniejsze kawałki.

Następnie wkładam na patelnię lekko wysmarowaną masłem klarownym.

Kaszankę rozgniatam widelcem aby się lepiej smażyła.

Dodaje pokrojoną cebulę ,doprawiam do smaku w razie potrzeby pieprzem i solą.

Po kilkunastu minutach, kaszanka się przysmaży i jest gotowa do spożycia.

Podaje z chlebkiem lub smażonymi ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 22.06.2017 10:18
Dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat