Kaszanka po góralsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • jabłko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek pokrój w plasterki, cebulę w kostkę. Jabłka obierz, przekrój na 4 części i wykrój gniazda nasienne, pokrój w grubsze plasterki. Na oleju podsmaż cebulę, przeciśnięty czosnek, wymieszaj z plasterkami jabłka i przyprawami. Kaszankę wyjąć z osłonki, pokroić w grube plastry, podsmażyć razem.

Podawać z sałata lodową i pomidorami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 04.07.2012 18:51
mmm z jabłakiem nie jadłam nigdy - świetnie się zapowaida
Juleczka20 13.02.2012 13:38
świetny sposób na przepyszną kaszankę
Misiabe 03.01.2012 13:07
Strasznie lubie kaszanke ale tak podanej jeszcze nie próbowałam :) na pewno jest pyszna!
ziutula 22.12.2011 21:42
kaszankę lubię w dobrym wykonaniu jak Twoja...
Magdalena1110 31.10.2011 16:45
super
novita23 07.09.2011 09:12
spróbuję
pawel6 29.08.2011 15:17
chętnie wypróbuję przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat