Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka po góralsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 2 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
jabłko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka po góralsku

Czosnek pokrój w plasterki, cebulę w kostkę. Jabłka obierz, przekrój na 4 części i wykrój gniazda nasienne, pokrój w grubsze plasterki. Na oleju podsmaż cebulę, przeciśnięty czosnek, wymieszaj z plasterkami jabłka i przyprawami. Kaszankę wyjąć z osłonki, pokroić w grube plastry, podsmażyć razem.

Podawać z sałata lodową i pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.07.2012 18:51
mmm z jabłakiem nie jadłam nigdy - świetnie się zapowaida
Juleczka20 13.02.2012 13:38
świetny sposób na przepyszną kaszankę
Misiabe 03.01.2012 13:07
Strasznie lubie kaszanke ale tak podanej jeszcze nie próbowałam :) na pewno jest pyszna!
ziutula
ziutula 22.12.2011 21:42
kaszankę lubię w dobrym wykonaniu jak Twoja...
Magdalena1110 31.10.2011 16:45
super
novita23 07.09.2011 09:12
spróbuję
pawel6 29.08.2011 15:17
chętnie wypróbuję przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak