Kaszanka na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    25 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • ser żółty

    6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszankę należy obrać, a następnie pokroić w plasterki. Jajko roztrzepać z solą, kaszankę panierować w jajku, startym serze żółtym i bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej kaszankę z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 04.08.2013 21:38
ciekawy pomysł
Wafelek2601 10.02.2013 17:50
Bardzo ciekawy przepis
Katarzyna/kate1980 21.03.2012 22:19
super
cooleczka 24.02.2012 11:18
tak jeszcze nie jadłam
Karolina69 16.07.2011 10:40
fajne
Anna141 27.05.2011 11:16
koniecznie muszę wypróbować
aleksa123 03.05.2011 19:22
fajny przepisik, spróbujemy:-)
majlena5 09.04.2011 22:58
na pewno wypróbuje
pioge7 11.02.2011 10:01
uwielbiam to
Barbara55 14.01.2011 14:47
ciekawszy byłby przepis na kaszankę na słodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat