Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka na ciepło w wersji ostrej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 200 g
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka na ciepło w wersji ostrej

Kaszankę po wyjęciu z flaka podsmażamy na patelni na odrobinie tłuszczu. Gdy będzie już rumiana i ciepła doprawiamy do smaku pieprzem czarnym mielonym i ostrą papryką mieloną. Ilość pieprzu i papryki zależy od uznania. Ja dodaję po ok pół łyżeczki, żeby całość była dość ostra. Chwilkę razem podsmażamy i gotowe.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 16.01.2014 15:53
kaszanka to ulubione smaki mojej babci
Alex_M 22.11.2013 13:47
ja lubię też dodać do kaszanki cebulę i paprykę :)
Krystyna32 22.11.2013 08:42
lubię kaszankę
SmacznaPyza 21.11.2013 16:54
no cóż.... za skomplikowane dla mnie...
bogusia19 21.11.2013 15:22
też robię kaszankę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak