Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka grillowana w boczku i kapuście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszanka 5 szt,
boczek wędzony 5 plastrów,
kapusta kiszona ok. 600 g,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 3
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
pieprz do smaku,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 3 - 4 ziarenka,

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka grillowana w boczku i kapuście

Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt mocno kwaśna.
Następnie przegotować kilka minut z dodatkiem obranej pokrojonej na ćwiartki cebuli oraz obranego pokrojonego czosnku oraz z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego a także odrobiną pieprzu i przyprawy uniwersalnej.
Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty ,na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę .
Folię zwinąć .Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut ,co jakiś czas obracając kaszankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:34
pycha.
bietka 04.05.2018 15:02
Bardzo lubię grillowana kaszankę : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak