Kaszanka grillowana w boczku i kapuście

Kaszanka grillowana w boczku i kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    5 szt,
  • boczek wędzony

    5 plastrów,
  • kapusta kiszona

    ok. 600 g,
  • cebula

    1 szt,
  • ząbki czosnku

    3
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku,
  • pieprz

    do smaku,
  • liście laurowe Prymat

    2
  • ziele angielskie całe

    3 - 4 ziarenka,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt mocno kwaśna.
Następnie przegotować kilka minut z dodatkiem obranej pokrojonej na ćwiartki cebuli oraz obranego pokrojonego czosnku oraz z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego a także odrobiną pieprzu i przyprawy uniwersalnej.
Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty ,na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę .
Folię zwinąć .Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut ,co jakiś czas obracając kaszankę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.06.2018 19:34
pycha.

bietka

04.05.2018 15:02
Bardzo lubię grillowana kaszankę : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat