Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka domowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 kg
krew wieprzowa 1,5 litra
cebula 3
marchewka 1
seler 1
pietruszka 2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypty
jelita wieprzowe
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
woda 2,3 litra
Ziele angielskie mielone Prymat 3 szczypty
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka domowa

Warzywa obieram i gotuję do miękkości w wodzie z kostkami rosołowymi. Ugotowane mielę w maszynce do mielenia, a do wywaru wrzucam kaszę gryczaną. Wywaru powinno być około 2 litrów (2x więcej niż kaszy). Gotuję na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje lub wsiąknie w kaszę. Ostudzoną kaszę mieszam z warzywami. Wlewam krew oraz dodaję przpyprawy. Tak przygotowany farsz wkładam do jelit. Robię kiełbaski podobnej długości. Przygotowaną kaszankę wrzucam na wrzątek i gotuję około 20 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

02.11.2013 21:44
To jest raczej reklama przypraw nie konkretny przepis na faktyczny wyrób
Margo1 16.10.2012 10:25
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak