Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka czosnkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 1/2 kg
czosnek 3-4 ząbki
cebula 1 duża
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka czosnkowa

Cebulę posiekać jak najdrobniej i zeszklić na smalcu, dodając sporą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Kaszanki naciąć wzdłuż i zdjąć skórkę - pokroić kaszankę w plasterki i dodać do cebuli. Podlać niewielką ilością gorącej wody i dusić, stale mieszając, aż kaszanka się rozpuści i połączy w cebulą. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę.
Podgrzewać, aż kaszanka zacznie się podsmażać. Podawać z ziemniakami i surówką lub z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 14.09.2013 13:42
trafiłaś w mój smak, bo taką kaszaneczkę zawsze i wszędzie :-0
Konczi 06.09.2013 18:42
fajny pomysł na kaszaneczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak