Kaszanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgardle

    3 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kasza

    80 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podgardla odciąć chude mięso i ugotować. Mięso tłuste pokroić i usmażyć. Na wodzie z chudego mięsa (ok. 3 litry) ugotować kaszę. Skwarki dołożyć do ugotowanej kaszy. Mięso zmielić i dodać do kaszy, cebulki posiekać, podsmażyć na tłuszczu i dodać do kaszy. Doprawić, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 08.02.2011 09:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat