KASZA Z WARZYWAMI I MIĘSEM Z ZUPY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • mięso gotowane z kurczaka

    u mnie udko z kurczaka z zupy
  • marchewka

    nieduża
  • papryka czerwona

    kawałek
  • papryka zielona

    kawałek
  • por

    kawałek
  • kasza gryczana

    torebka
  • olej

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    nieduża garść posiekanej

Marynata do mięsa

  • olej

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    łyżeczka
  • majeranek

    łyżeczka
  • oregano

    łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przygotowuję marynatę z oleju i przypraw, dokładnie mieszam z mięsem. Najlepiej zrobić to nieco wcześniej, aby mięso trochę poleżało w przyprawach.
Kaszę gotuję w osolonej wodzie, mieszam z sosem sojowym, studzę.
Paprykę kroję w nieduże paseczki, pora w plasterki. Marchewkę dzielę na mniejsze kawałki, następnie kroję wzdłuż w cienkie plasterki, a potem bardzo cieniutkie paseczki (jak do mieszanki chińskiej).
Warzywa podsmażam na oleju około 7-8 minut, dodaję mięso, smażę kolejne 3 minuty.
Na koniec wrzucam kaszę i natkę pietruszki, smażę jeszcze 2-3 minuty. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat