Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z warzywami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szkl. kaszy gryczanej jasnej, nie palonej 1
szkl. pokrojonej w słupki albo startej włoszczyzny (marchew, seler, pietruszka, por - może być mrożona) 1
łyżki masła 2
łyżeczka proszku grzybowego 1
pęczka natki pietruszki 1/2
łyżeczki soli 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z warzywami

Kaszę opłukać i dokładnie osączyć. Cebulę obrać, posiekać drobno. W garnku rozpuścić masło, dodać cebulę i warzywa, chwilę podsmażyć, do lekkiego zrumienienia. Dodać kaszę, wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Następnie wlać 1,5 szkl. gorącej wody, dodać sól o proszek grzybowy. Dusić na małym ogniu ok. 30 min. aż kasza wchłonie cały płyn i zmięknie. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Podawać jako dodatek do mięs i warzyw, ale smakuje doskonale również sama z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 15.09.2011 00:12
zdrowa kasza
Jaheira11 19.08.2011 22:58
często taką robię
Agnieszka/picola 05.06.2011 22:22
super
Rogalik 23.05.2011 17:14
smaczne
Halusia 21.05.2011 05:59
Świetnie wygląda!
jasiek 15.05.2011 12:10
dodał bym jakiś sosik i super
Adamorek 22.03.2011 16:17
zdrowe
irenka 26.01.2011 15:20
robię podobnie
eli_555 05.12.2010 21:57
apetycznie wygląda
noculos 26.06.2010 19:23
Smaczne i pożywne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak