Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z mięsem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
szpinak 1,5 kg
sól do smaku
bulion 1 kostka
kasza 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z mięsem i warzywami

Żeberka gotować w 2 litrach wody, a gdy się trochę podgotują dodać przepłukaną wodą kaszę perłową. W międzyczasie opłukać szpinak, sparzyć liście i zmielić w maszynce do mięsa. Gdy kasza będzie prawie miękka dodać szpinak, kostki bulionowe i całość gotować jeszcze około 20 minut, mieszając od czasu do czasu aby potrawa się nie przypaliła. Gdy kasza będzie już miękka, to potrawa jest gotowa. Można podawać z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak