Kasza z gulaszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • mięso wołowe bez kości

    500 g
  • Kostka Kucharek

    1 szt
  • mąka

  • olej do smażenia

  • bulion

    1 kostka
  • kasza jęczmienna

    1/2 perłowa
  • kasza gryczana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze opłukać i ugotować z masłem i z kostką bulionową.
Mięso umyć i pokroić , oprószyć mąką i smażyc na rozgrzanym oleju do zarumienienia się, dodac wodę i kostkę Kucharek i dusić do miękkości.
Na talerze nałożyć kaszę, polać ją sosem mięsnym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agogo2 12.04.2011 14:41
super , lubie kasze
Elżbieta17 14.03.2011 10:40
Ciekawy przepis:)
iza15 05.03.2011 21:59
lubę takie danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat