Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z czerwoną fasolą i zieloną fasolką szparagową z kozim jogurtem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100-150 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
zielona fasolka szparagowa 300 g
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzeczka
jogurt 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z czerwoną fasolą i zieloną fasolką szparagową z kozim jogurtem

Przygotować wszystkie składniki. Kaszę ugotować w lekko posolonej wodzie około 15 minut .Fasolkę szparagową zieloną poobcinać z końcówek i ułożyć w naczyniu do dotowania na parze ,gotować 10 minut . Kaszę ugotowaną wyłożyć na talerz , dodać osączoną z zalewy czerwoną fasolę ,na wierzch poukładać fasolkę szparagową , Polać jogurtem naturalnym , ja użyłam kozi.
Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.04.2016 13:37
same pyszności
Kasnaj 07.04.2016 13:02
super przepis
Łukasz15 06.04.2016 23:59
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak