Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z boczkiem po podlasku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 200 g
boczek wędzony 150 g
koncentrat pomidorowy 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz
sól, pieprz
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z boczkiem po podlasku

Kaszę przygotować jak kaszę jęczmienną na sypko. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym chwilę poddusić, połączyć z kaszą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego startą bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.11.2010 17:46
bardzo smaczne danie, a podane z kaszą to coś dla mnie:)
Małgorzata112 28.07.2010 07:56
o, dobre danie na koniec miesiąca
Zofia12 27.07.2010 12:48
danie niby dla chłopa, ale korzeni nie da się wyprzeć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak