Kasza z boczkiem po podlasku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    200 g
  • boczek wędzony

    150 g
  • koncentrat pomidorowy

    50 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz

  • sól, pieprz

  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę przygotować jak kaszę jęczmienną na sypko. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym chwilę poddusić, połączyć z kaszą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego startą bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 09.11.2010 17:46
bardzo smaczne danie, a podane z kaszą to coś dla mnie:)
Małgorzata112 28.07.2010 07:56
o, dobre danie na koniec miesiąca
Zofia12 27.07.2010 12:48
danie niby dla chłopa, ale korzeni nie da się wyprzeć:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat