Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza po małopolsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
mąka 1 szklanka/gryczana
sól do smaku
tłuszcz 1 łyżka
boczek na okraszenie

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza po małopolsku

Zagotować 1 litr wody, wsypać kaszę, dodać tłuszcz, posolić do smaku i ugotować do miękkości. Następnie zasypać mąka, starannie wymieszać i zagotować. Podawać okraszone boczkiem lub słoninką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 15.04.2016 15:00
zdrowa i pyszna
pestka 15.04.2016 10:23
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak