Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza perłowa z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklnka
pieczarki 5 szt
jajko 2 szt
kiełbasa domowa 15 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza perłowa z kiełbasą i pieczarkami

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Pieczarki kroimy na plasterki kiełbasę też. Na patelni suchej bez tłuszczu podsmażamy plasterki kiełbasy następnie plasterki pieczarek. Kiedy pieczarki są już podsmażone dodajemy kaszę - połowę -na jednej patelni robimy danie dla 1 osoby z połowy składników. Lekko mieszamy. Robimy na środku patelni miejsce i wbijamy jajko , podlewamy całość 3 łyżkami wody lub bulionu warzywnego-nakrywamy i smażymy aż jajko się zetnie. Podajemy posypane szczypiorkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 05.05.2013 09:22
wygląda smacznie
IwonaDD 05.05.2013 08:30
pozywny obiad
iwa643 05.05.2013 07:36
Smaczny zdrowy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak