Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak z porem i dynią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 100 g
miąższ z dyni 500-700 g
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1,5 łyżeczki
por (biała część) 4 szt
olej kokosowy 2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z porem i dynią

Kroki postępowania

1
Dynię przekroić ,wyjąć pestki pokroić na półksiężyce .Obrać ze skóry.
Krok 1 - Kasza pęczak z porem i dynią  foto
2
Pokroić w kostkę .
Krok 2 - Kasza pęczak z porem i dynią  foto
3
Kaszę ugotować w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Krok 3 - Kasza pęczak z porem i dynią  foto
4
Pory umyć ,odkroić części białe ,pokroić w plasterki .
Krok 4 - Kasza pęczak z porem i dynią  foto
5
W rondelku podsmażyć na oleju kokosowym pory , włożyć dynie i razem smażyć do miękkości .Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę ,przyprawić przyprawą kucharek tymiankiem ,pieprzem , curry.
Krok 5 - Kasza pęczak z porem i dynią  foto
6
Wymieszać z kaszą pęczak ,przyprawić do smaku i podawać ciepłe .
Krok 6 - Kasza pęczak z porem i dynią  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak