Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak z pieczonymi buraczkami i fetą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 0,5 szklanki
buraki czerwone 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
ser feta 150 gram
orzechy włoskie 0,5 szklanki
limonka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z pieczonymi buraczkami i fetą

Buraczki obieramy, kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku (ok. 40 min., 180 stopni). Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie,odsączamy. Cebulę i czosnek smażymy. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę i pieczone buraczki. Zalewamy białym winem i smażymy do odparowania. Podajemy na ciepło, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę, mielone lub kruszone orzechy włoskie i sok z limonki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 16.04.2015 18:12
fajny pomysł
agataw1990 12.04.2015 16:47
Ciekawy pomysł:)
Margo1 10.04.2015 09:11
Nie robiłam takiej potrawy
Ela15 20.02.2015 09:08
fajne danie
Franciszek 22.01.2015 20:04
Warto wyprõbować
jagoda5913 21.01.2015 09:53
Super przepis ,wypróbuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak