Kasza owsiana z bobem i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • bób

    200 gram
  • kasza

    100 gram (owsiana)
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

  • pieprz

  • parmezan

    do posypania
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut, odcedzić.
Bób wypłukać, zalać zimną wodą, dodać sól oraz cukier i gotować 15 minut, odcedzić. Kiedy bób ostygnie, obrać go ze skórek.
Cukinię umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cukinię i podsmażyć do momentu, aż stanie się szklista. Dodać przyprawy oraz obrany bób. Wymieszać i dusić razem kilka minut.
Wrzucić na patelnię kaszę, wymieszać i smażyć jeszcze 1-2 minuty. Gotowe danie posypać startym parmezanem.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat