Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza mazurska z warzywami i parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3 łyżki
olej 1 łyżka
papryka czerwona 1 pasek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
cukinia 1/2 szt
parmezan starty 1 łyżeczka
pasternak 1 kawałek 3cm
kalarepka młoda 1/3 szt
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 2 szczypty do smaku
kolendra mielona 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza mazurska z warzywami i parmezanem

Do garnka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojone drobno warzywa, całość doprawiamy, cały czas mieszając przesmażamy.
Dodajemy kaszę i dalej mieszając, na wolnym ogniu prażymy całość.

Po ok 5 min podlewamy odrobiną wody, tak by sięga połowy składników, czekamy aż wchłonie się woda, i mieszając jeszcze chwilkę prażymy.

Danie ma być sypkie, warzywa pół twarde, kasza również a;ldente.

Wierzch osypujemy odrobiną parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 14.01.2017 22:40
smakowite połączenie
Iwusia 14.01.2017 22:06
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak