Kasza mazurska z warzywami i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    3 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 pasek
  • cebula dymka

    1 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • parmezan starty

    1 łyżeczka
  • pasternak

    1 kawałek 3cm
  • kalarepka młoda

    1/3 szt
  • sól himalajska

    2 szczypty do smaku
  • kolendra mielona

    3 szczypty
  • pieprz czarny mielony

    3 szczypty
  • przyprawa curry

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojone drobno warzywa, całość doprawiamy, cały czas mieszając przesmażamy.
Dodajemy kaszę i dalej mieszając, na wolnym ogniu prażymy całość.

Po ok 5 min podlewamy odrobiną wody, tak by sięga połowy składników, czekamy aż wchłonie się woda, i mieszając jeszcze chwilkę prażymy.

Danie ma być sypkie, warzywa pół twarde, kasza również a;ldente.

Wierzch osypujemy odrobiną parmezanu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 14.01.2017 22:40
smakowite połączenie
Iwusia 14.01.2017 22:06
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat