Kasza manna kokosowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    300 ml
  • kasza manna

    3 łyżki
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • czekolada starta

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się mleka wsypać kaszę mannę, wiórki kokosowe oraz cukier. Gotować do momentu zgęstnienia kaszy. Kaszę lekko ostudzić i zblendować. Deser przelać do pucharków, posypać startą czekoladą i udekorować bitą śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 17.02.2017 22:24
prosto i smacznie :)
Bernadeta1 17.02.2017 17:07
prosty a bardzo smaczny deserek
kokoszka 17.02.2017 15:26
pyszny deserek
Aleksandra/Olcia 17.02.2017 15:12
robię podobnie ale dodaję także olej kokosowy
olkaaa 17.02.2017 14:35
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat