Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza kuskus z kotlecikiem fasolowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczka
fasola Jaś 1/2 opakowanie
bułka czerstwa 1 sztuk
cebula 1 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka
jajko 2 sztuk
koperek 4 gałązka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanka
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza kuskus z kotlecikiem fasolowym

Fasolę jaś namoczyć w letniej wodzie na kilka godzin, kiedy fasola zwiększy swoją objętość i nasiąknie wodą, ugotować ją w tej samej wodzie w której się moczyła. Po ugotowaniu przepuścić fasolę przez maszynkę o drobnych otworach, bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć, zmielić razem z fasolą. Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na złoto, ostudzić i dodać do fasoli, dodać jajka, sól, pieprz, posiekany koperek. Wyrobić jednolitą masę, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Następnie kaszę kuskus zalać wrzątkiem, dodać do niej kucharek, zalać wodą wrzącą i przykryć szczelnie. Zamieszać i porcjować kaszę wraz z kotlecikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 27.10.2012 19:27
bardzo ciekawa propozycja na kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak