kasza krakowska z koperkiem

kasza krakowska z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt.
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zatrzej z jajkiem i wysusz. W żaroodpornym rondlu zagotuj 1/2 litra wody. Dodaj masło, kaszę, koperek. Wymieszaj, gotuj na bardzo małym ogniu. Gdy kasza wchłonie wodę, przykryj rondel, wstaw go do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec 40 minut. Gotową kaszę podawaj do potrawek, gulaszów, kotletów cielęcych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat