Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza krakowska z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
koperek 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kasza krakowska z koperkiem

Kaszę zatrzej z jajkiem i wysusz. W żaroodpornym rondlu zagotuj 1/2 litra wody. Dodaj masło, kaszę, koperek. Wymieszaj, gotuj na bardzo małym ogniu. Gdy kasza wchłonie wodę, przykryj rondel, wstaw go do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec 40 minut. Gotową kaszę podawaj do potrawek, gulaszów, kotletów cielęcych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak