Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza klejąca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10
kasza jęczmienna 1 szklanka
woda zimna 3 szklanki
boczek surowy 1/2 kg
smalec 1 kostka
cebula biała 2 średnie
sól do smaku 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kasza klejąca

Wlewamy trzy szklanki wody zimnej do garnka płukamy szklankę kaszy jęczmiennej. Dobrze żeby była czysta dodajemy 1/2 kostki smalcu i na małym ogniu gotujemy ,aż będzie mięka .W tym czsie obieramy ziemniaki i trzemy na tarce tak , jak na placki składniki łączymy jak kasza będzie mięka. I gotujemy na bardzo małym gazie około 2 godzin , odczasu do czasu mieszając co by się nie przypaliła. W tym czasie rozgrzewamy patelnie i dodajemy reszte smalcu krojmy boczek w kostke grubszą , jak kto woli i smażymy do usmażonego boczku dodajemy cebulkę. I razem dusimy gdy kasza klejąca jest już ugotowana dodajemy przesmażone produkty i łączymy , je razem gotujemy jeszcze okł 3 minut podajemy na gorąco jest dobra na drugi dzień odsmażona SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 11.02.2015 16:58
Aż mnie przytkało od tej gęstej kaszy i całego opisu bez dużych liter i kropek, wsio w jednym zdaniu! I 10 litrów ziemniaków w jednej potrawie, toż to rozpusta! :)
mirosława4 11.02.2015 16:49
najlepsze z tego przepisu jest zdjęcie z etapu końcowego :)
Konczi 11.02.2015 15:27
zdjęcie w 100% odzwierciedla potrawę ;)
Krzysztof 1 11.02.2015 15:12
PRZEPIS MOJEJ BABCI Z MAZUR OKOLICE EŁKU DO DZIŚ TO ROBIĘ JAK MAM MOŻLIWOŚĆ W KUCHNI POSZALEĆ
R'n'G Kitchen 11.02.2015 15:06
Przepis bomba :D Bardzo ciekawy jestem smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak