Kasza jęczmienna zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 1/2 szklanki
  • marchewki

    2
  • kukurydza w puszce

  • por

    1/3
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • oliwa

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ser gouda

    100 g
  • jajko ugotowane na twardo

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę, ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w plasterki, tuńczyk i kukurydzę osączamy. Ugotowaną kaszę łączmy z wszystkimi składnikami, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Gotową przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut. Podajemy z ketchupem (możemy też posypać serem żółtym).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 18.01.2013 19:23
samo zdrowie;)
Monika-twin 24.08.2012 12:44
super przepis
reniatka 29.05.2012 15:18
ciekawe
halina55 25.05.2012 21:07
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat