Kasza jęczmienna z warzywami

Kasza jęczmienna z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    400 gram
  • bulion warzywny

  • cebula

    1
  • ząbki czosnku

    4
  • marchewka

    200 gram
  • pietruszka

    150 gram
  • seler

    150 gram
  • groszek zielony

    100 gram
  • boczek wędzony

    200 gram
  • sól i pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę przełóż do garnka i zalej bulionem,tak aby kasza była przykryta. Kaszę odstaw na 1 godzinę, po czym dolej trochę wody. Gdy kasza będzie już prawie gotowa dodaj groszek i odrobinę soli. Gotuj kaszę do miękkości.
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Seler i pietruszkę pokrój w kostkę,a marchewkę w półplasterki.
W rondelku rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pozostałe warzywa i smaż przez chwilę.
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni, dodaj do warzyw. Warzywa wraz z boczkiem dodaj do kaszy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

01.06.2017 17:43
Moje ulubione danie

Jagódka77

29.01.2017 14:24
bardzo lubię takie dania

Edita

27.12.2016 12:00
kasza zawsze pyszna

Wacław

25.12.2016 12:02
smaczny przepis :-)

Marta1986

20.12.2016 18:39
pysznosci mniam

Jadwiga/Jaga85

20.12.2016 17:48
zdrowo na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat