Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 0,5
papryka zielona 0,5
marchewka ugotowana 1
por (biała część) 10 cm
kostka rosołowa 1
przecier pomidorowy 2 łyżki
woda 200 ml
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kasza jęczmienna ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z sosem

Kasze ugotować aby była miękka. Marchew obrać i pokroić w plastry. Następnie wrzucić na wrzątek na 3 minuty i wyjąć. Por pokroić w kosteczkę, a papryki w grubą kostkę. Na rozgrzaną patelnie wrzucić łyżkę masła i por, delikatnie podsmażyć i wrzucić pokrojone papryki. Po chwili dorzucić wcześniej ugotowane plastry marchwi i smażyć na wolnym ogniu 3 minuty. Następnie zalać wszystko 200 ml wody i dusić, wrzucić kostkę rosołową i dodać przecier. Dusić aż powstanie sosik. Na koniec dodać ugotowaną kaszę i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak