Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 2
pieczarki 350 gram
oliwa 1 łyżeczka
kasza jęczmienna 1 woreczek
kostka rosołowa 1
filet z mintaja 500 gram
natka pietruszki kilka gałązek
ser żółty 100 gram
jajko 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody i mielimy w rozdrabniaczu.
Krok 1 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto
2
Cebulę obieramy i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Krok 2 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto
3
Pieczarki obieramy i również mielimy.
Krok 3 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto
4
Cebulę i pieczarki przekładamy na patelnię (na dno wlewamy oliwę) i podsmażamy, aż odparują wodę, studzimy.
Krok 4 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto
5
Kaszę gotujemy w wodzie z kostką rosołową, aż napęcznieje, odcedzamy i studzimy.
Krok 5 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto
6
Do miski wsypujemy kaszę, przesmażone pieczarki z cebulą, żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, drobno posiekaną pietruszkę, łyżkę bułki tartej i dodajemy zmielone w rozdrabniaczu filety. Następnie wbijamy jajko i dodajemy przyprawy do smaku (sól, pieprz, przyprawa do ryb). Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 6 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto
7
Do głębszej patelni na rozgrzany tłuszcz wykładamy masę i smażymy mieszając około 20 minut na wolnym ogniu.
Krok 7 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto
8
Podajemy z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.
Krok 8 - Kasza jęczmienna z rybą i pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.04.2015 16:40
Smaczny obiadek!
Aleksandra/Olcia 30.04.2015 15:42
ja bym dodała więcej jajek,troszkę mąki i zrobiła z tego kotlety :)
Adamorek 30.04.2015 13:33
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak